Anmälningar till höstens aktiviteter öppnar under Augusti
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falu Judoklubb
~ Den Följsamma vägen ~
Lite historik om klubben
Arbetarföreningen, Falun

Falu Judoklubb bildades ur Falu Gymnasiums idrottsförening, april 1968. Som mötesordförande satt Lars-Erik Måg. Som första ordförande valdes Christian Thunberg. Träningen bedrevs till en början i Dalregementets gymnastiksal, flyttade sedan till Arbetarföreningens lokal på Bergmästaregatan (huset revs i början av 70 talet). Därefter flyttade träningen till Västra Skolans gamla gymnastiksal. Vi fick då ha mattan liggande. Det var en matta med 1 x1 meters bitar som täcktes av en stor presenning. Gymnos använde den som träningsmatta övriga tider. När Lugnet byggdes gjordes en specialhall under bassängen som blev Judoklubbens och Brottarklubbens hemvist från vårterminen -73. Brottarna lade sin matta ovanpå vår, när de skulle träna. Falu Judoklubb bekostade omklädning av mattbitarna med ett tyg som var rött på en sida och grönt på den andra.

Någon gång i början av 80 talet byggdes Lugnet ut med Gymnastik hall, och det skapades utrymme för Judoklubben och Brottarklubben att få större och bättre lokaler. Den lokalen vi finns i nu. I samband med detta fick vi bidrag till att köpa en matta på 200kvm, för att även klara den omfattande tävlingsverksamheten vi hade under den här tiden. Falu Judoklubb startade en tävling som kallades Hemköp cup som var en tävling inom Dalarna och vi arrangerade Norr Cup som var för hela norra Sverige.

Träningsverksamheten har mycket berott på hur vi har haft det med tränare. Under 90-talet har klubben inte haft så mycket aktivitet, men våren 2008 bestämde vi oss för att göra en satsning, som resulterade i att vi är en klubb som växer.

Det är svårt att ha koll på alla som tränat i Falu Judoklubb, och fortsatt i andra klubbar. Det vi känner till är att vi har en flerfaldigt svensk mästare som kommer från klubben Ann Sjö (f.d. Herlenius). När hon var med i klubben så fanns det flera ungdomar som var mycket duktiga, och nådde stora framgångar på mattan. De först som inom klubben fick svart bälte var Nils-Gunnar och Matts-Åke Belin den 5 Maj 1990.

 

 
Våra Sponsorer
Utmärkelser
Samarbertsparners